Welpen (7 – 11 jaar)

De Welpen hebben elke week opkomst op zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur. Wil je meer weten over de leiding? Zij stellen zich hier voor.

De avonturiers van Lido

Voor avontuurlijke jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar hebben wij de Welpen. Elke week gaan zij in de jungle op jacht naar nieuwe avonturen met de hulp van de onverschrokken dieren uit het Jungleboek. Tijdens de opkomsten worden er veel leuke activiteiten gedaan. Veel van deze activiteiten doen we buiten in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan levend stratego, verover de vlag of Hollandse leeuwen. Naast het rennen en springen doen we ook nog veel creatieve activiteiten, zoals knutselen, toneel, dans, film en fotografie.

Wat je moet weten van de Welpen

Elke week komen de welpen om 11:00 uur op de blokhut om de jacht te openen en om 13:00 uur wensen zij elkaar een goede jacht voor de rest van de week. Tijdens de opkomst dragen zij hun groene welpenbloes met de bijbehorende groepsdas en stevige schoenen.

Belangrijk is om rekening te houden met de mogelijkheid dat kleding aardig vies kan worden. Daarom raden wij de Welpen dus aan om geen nieuwe of dure (merk)kleding aan te trekken. Het moet dus mogelijk zijn om binnen en buiten vrij te kunnen spelen!

Nieuw bij de welpen

Als je het leuk lijkt om bij de Welpen te komen, dan mag je eerst een keer of drie meedoen voordat je je moet inschrijven als lid. Iedere week doe je namelijk weer iets anders en zo krijg je een goed beeld van wat de Welpen doen. Als je na een aantal keer meedoen graag lid wilt worden, dan kunnen je ouders je inschrijven bij Scoutinggroep Lido ’76.  Na de inschrijving zul je geïnstalleerd worden en word je officieel toegelaten tot de welpenhorde. Dit gebeurt vaak tijdens een kamp of tijdens een opkomst.

Welpenkampen

Als welp ga je ook een aantal keren per jaar op kamp. Eén keer per jaar is er het grote Welpenkamp, deze zal plaatsvinden tijdens hemelvaart waar je op een scoutinglocatie drie nachten blijft slapen.

Wil je een keertje komen kijken bij de Welpen? Kijk op deze pagina voor onze contactinformatie.

• Voor jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar.
  • Elke zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  • Uniform: kleding die vies mag worden en eventueel met het uniform (groene blouse en das) als je die al hebt.
  • Veel spelen, sporten en stoeien maar ook veel creatieve en leerzame programma’s .