Lido Lasergameverhuur
Arnhem

Over lasergamenGemaakt door de Explorers van Scoutinggroep Heino te Heino.
Zij maakten gebruik van het type Lido Striker.
De spanning in een donker gebouw, rook hangt overal en je ziet slechts schimmen in de weinige plekken met licht. Achter je zie je je medespelers met hun verlichting op hun wapens en hoofd.

Voor je hoor je voetstappen... horen ze bij jouw team of is het de tegenpartij? Op je hoofd voel je de sensor zachtjes trillen. Het is de tegenpartij! Schietend met je gun storm je naar voren terwijl je het geschreeuw van je medespelers hoort... Dan voel je de sensor op je hoofd driftig trillen. Ja... je bent geraakt. Een leven kwijt... je hebt er gelukkig nog 9 dus je gaat door. Maar waar kwam dat schot vandaan? Dan zie je de schutter verborgen achter een deur, je schiet zo snel mogelijk op de schutter en je ziet zijn sensor druk knipperen... raak! raak! raak! Je ziet zijn sensor nog drukker knipperen en dan weet je het... je hebt hem uitgeschakeld! Je proeft de zoete smaak van victorie, maar dan trilt je hoofd weer... je wordt geraakt! en weer! Dan is het hek van de dam, je wordt aan alle kanten omsingeld en is het over, weg 9 levens. Nog nahijgend van de adrenaline loop je terug naar het startveld. Met maar 1 ding in je hoofd: Dit smaakt naar meer!


Lasergamen is een geweldig spel voor jong en oud! Wij bieden twee typen wapens aan, waarvan er een uitermate geschikt is voor jongere kinderen. Met onze materialen wordt elk feestje nog nét iets leuker. Lasergamen kan je zo gek maken als je zelf wilt: Je zet een enorm stuk bos of braakliggend terrein af, of je neemt een verlaten gebouw als strijdgrond. Ook het doel kan per spel en speler verschrikkelijk ver uit elkaar liggen. Sommigen willen vooral zoveel mogelijk tegenspelers afschieten, anderen spelen liever een potje Capture the flag. Voor voorbeelden van spellen, kunt u kijken bij Gamevoorbeelden.

Wil jij ook lasergamen met je scoutinggroep/vereniging/stichting/bedrijf, dan kan dit natuurlijk. De spullen worden dan door ons voor een lage prijs beschikbaar gesteld voor jouw kinderfeestje, bedrijfsuitje of ander evenement, zowel zakelijk als particulier! Ben je nieuwsgierig naar wat mensen vonden van het lasergamen en onze service, kijk dan eens bij de Reacties!

VerhuurGemaakt door Scouting ASG te Rotterdam
Zij maakten gebruik van het type Lido Striker.
Scoutinggroep Lido '76 verhuurt tegen een lage prijs verschillende lasergames met veel mogelijkheden. U haalt daarmee niet alleen zelf een geweldig leuke activiteit in huis, u steunt met uw bijdrage ook nog eens onze scoutinggroep. In de basis hebben wij twee verschillende soorten lasergamesets beschikbaar; de Striker en de Silverlit. Deze sets zijn niet in combinatie met elkaar te gebruiken. Bij Beschikbaar materiaal vindt u een overzicht van de tarieven en de beschikbaarheid. Ook worden beide sets en hun mogelijkheden verder toegelicht.

De genoemde prijzen zijn per dag. Over het algemeen kunt u de materialen de dag van tevoren ophalen en de dag na afloop weer bij ons terugbrengen. Het kan tijdens drukke periodes echter voorkomen dat wij van u vragen om de materialen dezelfde dag nog terug te brengen. Dit zal echter altijd in overleg gebeuren.

Batterijen, een schroevendraaier en batterijentester worden bij de lasergames standaard meegeleverd.

Let op! Wij verhuren alleen aan particulieren en non-profitorganisaties. Verhuur aan bedrijven en voor commerciële doeleinden is helaas niet mogelijk.

Verhuurprocedure

Wij proberen de verhuur van de materialen altijd zo soepel mogelijk te laten verlopen. In de regel gebruiken wij daarom de volgende verhuurprocedure.

Vooraf: Achteraf:

Opsturen

Als u niet in de gelegenheid bent om de materialen op te halen in Arnhem, dan kunt u deze tegen een meerprijs en in overleg met de contactpersoon ook laten opsturen. Wij versturen deze in een degelijke verpakking met PostNL naar een door u gespecificeerd adres en verwachten van onze huurders dat zij deze op eigen kosten, aangetekend en in een gelijkwaardige verpakking ook weer retour sturen. In tegenstelling tot de reguliere verhuurprocdure, berekenen wij bij deze verhuurwijze wel een borg. Deze wordt, afhankelijk van de te huren materialen, in overleg met de contactpersoon vastgesteld. De huursom en borg dienen van tevoren via een bankoverschrijving te worden voldaan. De materialen worden pas na ontvangst hiervan opgestuurd. Let op! Reserveringen die u wilt laten opsturen dienen minimaal een week voor de huurdag te zijn bevestigd. Als dit niet het geval is, dan kunnen wij de materialen helaas niet opsturen.

Beschikbaar materiaal

Lido StrikerserieBasic Striker


Assault Striker


I.T.S.


Striker Scope
Object Aantal teams Kosten Beschikbaarheid Batterijen
Basic Striker 1-4 € 6 per stuk 60 stuks 4 x AA
Assault Striker 1-4 € 6 per stuk 5 stuks 4 x AA
I.T.S.: Intelligent Targeting System 1-4 € 4 per stuk 2 stuks 4 x AA
Striker Scope (voor gebruik met de Assault Striker) - € 1 per stuk 4 stuks -

Lido Basic Striker

Deze wapens op pistoolformaat zijn speciaal ontworpen om met één hand te kunnen gebruiken. Dit betekent snelle actie en de mogelijkheid om twee wapens tegelijk te gebruiken voor die nodige extra vuurkracht!

Het schietbereik van de Lido Basic Striker is ongeveer 25 meter.

Vuurkrachtopties

Teamopties (1-4 teams)

Extra

Klik hier om de handleiding voor de Lido Basic Striker te downloaden

Lido Assault Striker

Deze wapens op geweerformaat staan voor extra vuurkracht en groter bereik. Bovendien is de Lido Assault Striker te combineren met de Strike Scope om het bereik nóg verder te vergroten. Dit tactisch voordeel kan je net helpen de strijd te winnen.

Het schietbereik van de Lido Striker Basic is ongeveer 40 meter.

Vuurkrachtopties

Teamopties (1-4 teams)

Extra

Klik hier om de handleiding voor de Lido Assault Striker te downloaden

Lido I.T.S.: Intelligent Targeting System

Maakt de strijd pas écht interessant! Het I.T.S. vergroot het aantal mogelijkheden door de spelers meer opties te geven om hun strijd te winnen. Heeft vier verschillende modi die ook nog eens in verschillende moeilijkheidsgraden in te stellen zijn.

Modi

Teamopties (1-4 teams)

Extra

Klik hier om de handleiding voor de Lido ITS te downloaden

Lido Striker Scope

Vergroot het bereik van je Lido Assault Striker met deze Lido Striker Scope. Door het zogenaamde “hot shoe”-systeem kan je de Lido Striker Scope zelfs tijdens het gevecht op een willekeurige Assault Striker worden geklikt!

Het schietbereik van de Lido Striker Scope vergroot het bereik van de Lido Assault Striker tot ongeveer 50 meter.

Teamopties (1-4 teams)

Extra

Gamevoorbeelden

Hieronder staat een aantal spellen beschreven welke zonder al te veel voorbereiding kunnen worden gespeeld. Het staat je natuurlijk vrij om zelf een spel te bedenken, de mogelijkheiden zijn werkelijk eindeloos.

Een (of team) tegen honderd

Een of meerdere spelers proberen zonder af te worden geschoten een parcours van A naar B af te leggen. Hier is bijvoorbeeld te denken aan het doorkruisen van een stuk bos. Tegelijkertijd liggen er in de flanken en op het middenterrein andere spelers die proberen het doorkruisende team te raken. Is een team af, dan moet dat team weer terug naar het beginpunt. Kan worden aangepast door meerdere teams tegelijkertijd te laten lopen en te kijken wie er het snelste bij het eindpunt aankomt.

Kan makkelijker of moeilijker worden gemaakt door de lopende teams al dan niet te verbieden om terug te schieten.

Instellingen

Met de Lido Strikerserie kunnen maximaal drie teams tegelijkertijd lopen. Het vierde team is dan gereserveerd voor de schutters. Met de Lido Silverlitserie kan er maximaal een team lopen. Het tweede team is dan gereserveerd voor de schutters.

Capture the flag

Beide teams verstoppen op een van tevoren toegewezen terrein een vlag. Deze kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van een oude lap of plastic tas. Het is ook leuk om elk team van tevoren een eigen vlag te laten schilderen op een (half) wit laken. Het doel van elk team is nu om de vlag van de andere team(s) te zoeken en mee te nemen naar hun eigen basis. Lukt dat, dan is het eerste veroverende team de winnaar van die spelronde en wordt het spel gereset. Spelers die af zijn moeten eerst terugkeren naar hun eigen basis voordat zij verder mogen spelen. Dit geldt ook voor de drager van de veroverde vlag, de vlag wordt dan eerst teruggegeven aan het team waarvan de vlag veroverd is. Zij zijn pas veilig wanneer de vlag bij hun eigen basis is gebracht.

Kan makkelijker worden gemaakt door de vlaggen op een vaste locatie en in het zicht te plaatsen. Op deze manier hoeft deze niet eerst te worden gezocht.

Ook is het mogelijk om het Lido Striker I.T.S.-systeem te gebruiken als vlag of herstelpunt op de basis.

Instellingen

Met de Lido Strikerserie kunnen maximaal vier teams tegelijkertijd spelen. Met de Lido Silverlitserie kunnen maximaal twee teams tegelijkertijd spelen.

Flagball

Lijkt in de basis heel erg op Capture the flag met als enige verschil dat er maar een enkele vlag in het spel is. Deze is geplaatst op een bekend en centraal punt. Het is aan de teams om de vlag zonder af te worden geschoten van dat punt naar hun basis te vervoeren. Lukt dit, dan wint dat team de spelronde.

Instellingen

Met de Lido Strikerserie kunnen maximaal vier teams tegelijkertijd spelen. Met de Lido Silverlitserie kunnen maximaal twee teams tegelijkertijd spelen.

Team Deathmatch

Gewoonweg schieten op alles wat beweegt! Veeg met je team de vloer aan met andere teams. Het team dat de laatste speler(s) in het spel heeft, is de winnaar van de spelronde. Kan Infinite Team Deathmatch worden door spelers toe te staan terug te keren in het spel. Bijvoorbeeld door ze terug te laten lopen naar de thuisbasis en daar hun levens te resetten. Geeft spelers de mogelijkheid om vallen te zetten en vijandige spelers zo in de val te lokken.

Ook is het mogelijk om het Lido Striker I.T.S.-systeem te gebruiken als herstelpunt op de basis.

Instellingen

Met de Lido Strikerserie kunnen maximaal vier teams tegelijkertijd spelen. Met de Lido Silverlitserie kunnen maximaal twee teams tegelijkertijd spelen.

Stronghold (King of the hill)

Eigenlijk een soort omgekeerd Een tegen honderd. Je verdedigt met je team een basis of terrein tegen andere spelers of teams. Zorg ervoor dat zij je terrein niet opkomen. Gebeurt dat wel, dan wint het binnendringende team of de binnendringende speler die spelronde. Het verdedigende team kan na een vooraf bepaalde tijd wisselen met een ander team zodat elk team aan de beurt komt.

Kan makkelijker of moeilijker worden gemaakt door de binnendringende spelers al dan niet te verbieden om terug te schieten.

Ook is het mogelijk om het Lido Striker I.T.S.-systeem te gebruiken als herstelpunt voor de binnendringende spelers. Plaats deze dan op een goede afstand van het terrein wat zij moeten veroveren.

Instellingen

Met de Lido Strikerserie kunnen maximaal drie teams tegelijkertijd veroveren, het vierde team is dan gereserveerd voor de verdedigende spelers. Met de Lido Silverlitserie kan maximaal een team veroveren, het tweede team is dan gereserveerd voor de verdedigende spelers.

Ook is het mogelijk om de veroverende spelers niet in te delen per team, zij spelen dan ieder voor zich en proberen individueel het terrein binnen te dringen. Vooral voor deze variant is de Lido Silverlitserie erg geschikt, omdat sensor en wapen kunnen worden gescheiden. Er zijn (als je de binnendringende spelers verbiedt om terug te schieten) dan in totaal 42 sensors beschikbaar voor de veroverende spelers. De wapens zijn dan in handen van het verdedigende team.

Veelgestelde vragen

Is lasergamen wel veilig?

Je hoort veel verhalen over lasers en dat deze de ogen kunnen beschadigen. Ons materiaal maakt geen gebruik van echte lasers maar van infraroodtechnologie. Dit is te vergelijken met het kijken in de afstandsbediening van de televisie. Er is dus geen enkel gevaar voor oogbeschadiging.

Voor welke leeftijden is lasergamen geschikt?

Lasergamen is geschikt voor jong en oud! Onze sets worden veel verhuurd ten behoeve van kinderfeestjes, maar ook studenten- en wijkverenigingen maken gebruik van onze materialen. Omdat u zelf helemaal vrij bent om een spelvorm te verzinnen, is er altijd wat leuks voor de spelers te bedenken! Speciaal voor de jongere spelers raden wij de Silverlitserie aan. Deze is lichter en iets eenvoudiger te gebruiken.

Hoelang gaan de batterijen mee?

De batterijen in het materiaal gaan, afhankelijk van het gebruik, een paar uur mee. Bij de huur krijgt u echter altijd batterijen, een batterijentester en een geschikte schroevendraaier mee om de batterijen eventueel te kunnen vervangen. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Hoeveel materiaal kan ik tegelijkertijd huren?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal dat wij ter beschikking hebben op de dag dat u deze wilt huren. Voor informatie over de beschikbaarheid kunt u contact opnemen met ons contactpersoon. Kijk hiervoor bij Contact. Houdt u er wel rekening mee dat de Striker- en Silverlitseries niet met elkaar te gebruiken zijn.

Wie kan de materialen huren?

Wij verhuren alleen aan particulieren en non-profitorganisaties. Verhuur aan bedrijven en voor commerciële doeleinden is helaas niet mogelijk.

Wat is het bereik van de wapens?

We hebben verschillende materialen beschikbaar met een verschillende actieradius. De Basic Striker en Basic Silverlit hebben een bereik van ongeveer 25 meter en de Assault Striker heeft een bereik van ongeveer 40 meter (uit te breiden tot 50 meter met de Striker Scope).

Moet ik bij het huren een borg betalen?

Wij berekenen geen borg en vertrouwen erop dat u met zorg met onze spullen omgaat. Dit vertrouwen heeft ons de afgelopen drie jaar niet geschaad. Wij hopen op uw medewerking om deze filosofie te kunnen voortzetten.

Let op, kiest u voor het opsturen van de materialen, dan berekenen wij wel een borg. Deze wordt, afhankelijk van de te huren materialen, in overleg met de contactpersoon vastgesteld.

Hoelang van tevoren moet ik reserveren?

Reserveren is in principe altijd mogelijk. De praktijk leert echter het verstandig is om dit minimaal twee weken van tevoren te doen omdat wij huurders binnen deze periode vaak moeten teleurstellen. Tijdens drukke perioden zoals de zomervakantie, raden wij aan om materialen minimaal een maand van tevoren te reserveren.

Hoe worden de scores bijgehouden? Zijn er vesten?

Bij de strikers moet je op het pistool schieten, bij de Silverlits heb je een headsetje op waardoor je 360 graden kan worden geraakt. Bij de strikers zitten 3 lichtbalkjes achterop, zodra je 12 keer geraakt bent schakelt het pistool zichzelf uit. Bij de Silverlits gaat het headsetje trillen als je geraakt wordt, ben je 10 keer geraakt dan trilt het headsetje 4 keer achter elkaar en schakelt het headsetje zichzelf uit.

Hoe werken de Strikers precies?

Voor de Strikers hebben wij een aantal handleidingen beschikbaar. Klik hieronder op de betreffende link op de handleidingen te downloaden.

Klik hier om de handleiding voor de Lido Striker te downloaden
Klik hier om de handleiding voor de Lido Assault Strikers te downloaden
Klik hier om de handleiding voor de Lido ITS te downloaden

Contact

Neem voor informatie over het huren van het materiaal contact via: lasergamen@scoutinglido76.nl. De materialen kunnen op afspraak door u worden opgehaald in Arnhem.

Wij proberen doorgaans binnen drie werkdagen te antwoorden. Echter, wij zijn een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en zijn daarom afhankelijk van hun beschikbare vrije tijd.

Reacties

Klik hier om zelf een reactie toe te voegen.
Reacties worden geladen...