De avonturiers van Lido

Speltakteken WelpenVoor avontuurlijke jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar hebben wij de Welpen. Elke week gaan zij in de jungle op jacht naar nieuwe avonturen, met de hulp van de onverschrokken dieren uit het Jungleboek. Tijdens de opkomsten worden er veel leuke activiteiten gedaan. Veel van deze activiteiten doen we buiten in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan levend stratego, verover de vlag of Hollandse leeuwen. Naast het rennen en springen doen we ook nog veel creatieve activiteiten, zoals knutselen, toneel, dans, film en fotografie.

Wat je moet weten van de Welpen
Elke week komen de welpen om 11:00 uur op de blokhut om de jacht te openen en om 13:00 uur wensen zij elkaar een goede jacht voor de rest van de week. Tijdens de opkomst dragen zij hun groene welpenbloes met de bijbehorende groepsdas en stevige schoenen.
Belangrijk is om rekening te houden met de mogelijkheid dat kleding aardig vies kan worden. Daarom raden wij de Welpen dus aan om geen nieuwe of dure (merk)kleding aan te trekken. Het moet dus mogelijk zijn om binnen en buiten vrij te kunnen spelen!

Nieuw bij de welpen
Als je het leuk vindt bij de Welpen te komen dan mag je eerst een keer of drie meedoen, voordat je je moet inschrijven als lid. Iedere week doe je namelijk weer iets anders en zo krijg je een goed beeld van wat de Welpen doen. Als je na een aantal keer meedoen graag lid wilt worden, dan kunnen je ouders je inschrijven bij Scoutinggroep Lido’76. Na de inschrijving zul je geïnstalleerd worden en word je officieel toegelaten tot de welpenhorde. Dit gebeurt vaak tijdens een kamp of tijdens een opkomst.

Groepsfoto Welpen

Welpenkampen
Als Welp ga je ook een aantal keren per jaar op kamp. Eén keer per jaar is er het grote Welpenkamp, deze zal plaats vinden tijdens hemelvaart waar je op een scouting locatie drie nachten blijft slapen.

Wil je een keertje komen kijken bij de Welpen? Stuur dan een email naar welpen@scoutinglido76.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie.

• Voor jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar
  • Elke zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur
  • Uniform: kleding die vies mag worden en eventueel met het uniform (groene blouse en das) als je die al hebt.
  • Veel spelen, sporten en stoeien maar ook veel creatieve en leerzame programma’s
  • Contributie € 11,50 per maand, exclusief de kampen en speciale activiteiten

Even voor stellen
Bagheera
Ik heet Anika, maar mijn leidingnaam is Bagheera. Ik ben 27 jaar en begin nu aan mijn derde seizoen als welpenleiding. Naast welpenleiding ben ik ook juf op een basisschool in Ede, waar ik fulltime mijn eigen kleuterklas heb. Ik heb altijd al met kinderen willen werken, want ik vind het heerlijk om hun plezier en enthousiasme bij de activiteiten/lessen te zien. Ook de momenten waarbij je kan zien dat het kwartje bij ze valt, is waar ik het voor doe.

Ikki
Mijn naam is Beau, maar de kinderen zullen mij Ikki noemen. Ik ben 22 jaar oud en woon in Arnhem. Sinds 2006 ben ik al een actief lid van Scoutinggroep Lido ‘76. In de tijd naast scouting ben ik Projectorganisator bij een bouwbedrijf in Nijmegen. Ik ben leiding geworden omdat ik het leuk vind om voor kinderen verschillende activiteiten te organiseren met het welpenteam. Wanneer kinderen eigenlijk niet meer naar huis willen weet ik dat de opkomst weer geslaagd is.

Rikki-Tikki-Tavi
Mijn naam is Heather en ik ben 17 jaar oud in 2020. De kinderen zullen mij eerder herkennen als “Rikki Tikkie Tavi”. Naast scouting zit ik nog op het VWO waar ik dit jaar eindelijk eindexamen in mag doen. Ik heb ervoor gekozen om hulpkader te zijn omdat de blijheid van kinderen mij energie geeft. Het maken van opkomsten en het resultaat van blije energieke kinderen zien is wat mij blij maakt

Tabaqui
Ik ben Loek, maar voor de kinderen heet ik Tabaqui. Ik ben 28 jaar oud geworden in 2020 en ben pas vanaf 2014 lid van scouting lido 76. Ben meteen leiding geworden bij de welpen omdat ik het leuk vind om activiteiten en (zomer)kampen te organiseren en de voldoening van een geslaagde opkomst voor de kinderen die met een goed gevoel weer naar huis gaan. Verder kan ik de kinderen helpen in hun algemene ontwikkelingen en uitdagen om out of the comfortzone te stappen. In mijn vrije tijd ben ik een software engineer, ik ontwikkel software en breng het product op de markt.