Welpen

De avonturiers van Lido

Speltakteken WelpenVoor avontuurlijke jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar hebben wij de Welpen. Elke week gaan zij in de jungle op jacht naar nieuwe avonturen, met de hulp van de onverschrokken dieren uit het Jungleboek. Tijdens de opkomsten worden er veel leuke activiteiten gedaan. Veel van deze activiteiten doen we buiten in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan levend stratego, verover de vlag of Hollandse leeuwen. Naast het rennen en springen doen we ook nog veel creatieve activiteiten. Bijvoorbeeld knutselen, toneel, dans, film en fotografie.

Wat je moet weten van de Welpen
Elke week komen de welpen om half drie op de blokhut om de jacht te openen en om half vijf wensen zij elkaar een goede jacht voor de rest van de week. Hiervoor hebben zij hun groene welpenbloes aan met de bijbehorende groepsdas, een sterke broek en stevige schoenen.
Belangrijk is om rekening te houden met de mogelijkheid dat kleding aardig vies kan worden. Daarom raden wij de Welpen dus aan om geen nieuwe of dure (merk)kleding aan te trekken. Het moet dus mogelijk zijn om vrijelijk te kunnen spelen in de natuur!

Nieuw bij de welpen
Als je het leuk lijkt om bij de Welpen te komen mag je eerst een keer of drie meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Iedere week doe je namelijk weer iets anders en zo krijg je een goed beeld van wat de Welpen doen. Als je na een aantal keer meedoen graag lid wilt worden, dan kunnen je ouders je inschrijven bij Scoutinggroep Lido’76.  Na de inschrijving moet je alleen nog geïnstalleerd worden. Dit gebeurt vaak tijdens een kamp of andere speciale opkomst. Tijdens de installatie word je officieel toegelaten tot de welpenhorde.

Groepsfoto Julianatoren

Groepsfoto Julianatoren

Welpenkampen
Als Welp ga je ook een aantal keren per jaar op kamp. Één keer per jaar is er het grote Welpenkamp. Dit jaar is het jubileumjaar en hierdoor zullen de Welpen mee gaan op groepskamp welke zal plaatsvinden vanaf 24 juli tot en met 28 juli. Normaal is het Welpenkamp altijd tijdens hemelvaart.

Een keertje kijken bij de Welpen? Onze contactgegevens zijn te vinden op de volgende pagina.

In het kort

  • Voor jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar
  • Elke zaterdag van elf tot half één
  • Uniform: gemakkelijke, sterke kleding die vies mag worden en het uniform (groene blouse en das)
  • Veel spelen, sporten en stoeien maar ook veel creatieve en leerzame programma’s
  • Contributie € 11,50 per maand, exclusief de kampen en speciale activiteiten