Het natuurbrandgevaar is het op dit moment code laden... in Arnhem.

Pimp your Candy!

De explorers hadden deze opkomst een speciale gast over de vloer,  Willie Wonka! Hij bezocht Lido76 samen met zijn hoofd-Oempa Loempa. Willie Wonka ging met pensioen, dus hij zocht mensen nodig die zijn bedrijf konden overnemen. Van anonieme bronnen had hij vernomen dat de explo’s de hardste werkers zijn. Hiervoor moesten de explo’s eerst omgetoverd worden tot echte Oempa Loempa’s. Je moet aan twee eisen voldoen.

Als eerste moest iedereen een ander kleurtje krijgen en de hoofd-Oempa Loempa pakte zijn speciale spuitbussen erbij. Nog voordat iedereen ’Oempa Loempa’ kon zeggen waren alle haarpuntjes geverfd.

Dit was nog maar het makkelijke gedeelte.
De tweede eis is natuurlijk snoep maken. De zaal was al van tevoren helemaal omgetoverd in een ware snoepfabriek. Er was plaats voor maar liefst twee groepjes. De almachtige Willie Wonka vertelde dat we vandaag twee producten gingen maken.

Het eerste groepje maakte een Snicker bestaande uit: chocolade van de chocoladewaterval, de romigste caramel en de best geroosterde nootjes uit een zakje.
Het tweede groepje moest aan de slag gaan met een kitkat bestaande uit de beste Alpenchocolade en de knapperigste pennywafels.

Het moesten geen normale repen chocolade worden, want dat zou te makkelijk zijn. Samen moest er meer dan 2 kilo chocolade in verwerkt worden met een caloriewaarde van over de 10.000.

Alle potentiële Oempa Loempa’s gingen ijverig aan het werk en begonnen met het smelten van chocola. Natuurlijk kan je niet met 4 mensen om een pan staan, daarom gingen we met een aantal personen een spel doen. Dit is namelijk het favoriete spel van de Oempa Loempa’s. Met een kitkat in je mond een figuurtje tekenen.

Toen dit charmante spel was afgelopen, was de chocola al bijna gesmolten. Dit werd in een mal gegooid en de benodigde ingrediënten werden  toegevoegd. Toen het meeste in de mal was geflutterd, werden de restjes uit de pannen gelikt en de boel weer grondig schoongemaakt.

We hadden nog wat tijd over, daarom deden we nog een speciaal spelletje. Dit spel heet ‘Snickel graaien’. De bedoeling is om de Snicker onder degene op de stoel weg te snickelen. Na dit originele spel was er een einde gekomen aan het programma ‘Pimp your Candy. Willie Wonka moest natuurlijk beslissen naar welk groepje het contract zou gaan. Hij vond beide groepjes even goed, dus moest het contract door tweeën worden gescheurd. Hierdoor was hij niet meer geldig en moest Willie Wonka maar op zoek gaan naar andere mensen.

Na een positieve evaluatie was de Explobar weer geopend en kon iedereen weer genieten van een lekker koud biertje.

Over Bas V

Hallo, Mijn naam is Bas, 19 jaar oud en ik ben momenteel pivo lid. Ik zit al vanaf de welpjes bij Lido'76 en het is nog steeds super leuk.
Dit bericht is geplaatst in Programma en getagd, . Bookmark de permalink.

Zoek op de site!

Volg onze Tweets!