Het natuurbrandgevaar is het op dit moment code laden... in Arnhem.

Explo+spaghetti=brug!

Vrijdag 14 januari, 2011
Het was een koele avond, de mist begon een beetje weg te trekken en langzamerhand begon het explohok vol te lopen. Sommigen iets vroeger voor de boodschappen/schoonmaak, anderen iets voor 8. Na het consumeren van wat koffie en thee kon ons avontuur beginnen. We gingen zoals gewoonlijk allemaal in een cirkel zitten, de vi(eze)ce-voorzitter opende aangezien de echte voorzitter niet aanwezig kon zijn. Na het openen zagen we op tafel een aantal producten liggen. Pasta, bestaande uit spaghetti en penne met daarnaast een lijmpistool. Voor ons was het nog een mysterie wat we hiermee konden doen. Een normaal mens zou ze koken en opeten, maar wij zijn explo’s, dus ons plan was om er een brug van te maken! De groep werd in 2’en verdeeld, en beide begonnen ze hard te werken aan de spaghettibrug.

Groepje 1 had plaatsgenomen in het kabouterhok, dit groepje had een iets langzamere start, aangezien ze lang hadden getobd over het ontwerp. Door gebrek aan mankracht en tijd, moesten ze werken onder het motto: Simpel & functioneel.

Groepje 2 had zich gevestigd in het explo-hok, en was al snel begonnen aan de constructie. Je ziet ze hier heel hard werken, hun motto: Groot & stevig

Uiteindelijk was de ontknoping, welke brug het stevigst was.

Eerst was groepje 1 aan de beurt met hun simpele functionele brug. De brug overbrugte een afstand van maar liefst 65 cm. Er werd een emmer aangehangen, hier werd steeds een bekertje water in gegooid. Nadat er een koffiekan aan water in de emmer was gegooid, begon de brug te breken.

Toen was groepje 2 aan de beurt met hun grote en stevige brug, althans, dat beweerden ze. Al bij het neerzetten van de brug begon het scheurtjes te vertonen. Toch wist de brug het tot bijna 2 koffiekannen vol te houden, daarom waren zij de terechte winnaars.

Na de uitslag hadden we alles grondig opgeruimd en een deel opgegeten (Remy). Na een kort evaluatierondje werd te bar geopend en kon iedereen weer genieten van een biertje of in mijn geval, een fanta. En langzamerhand vertrok iedereen weer richting huis.

Greetz,
Bas

Dit bericht is geplaatst in Programma en getagd, , . Bookmark de permalink.

Zoek op de site!

Volg onze Tweets!