Over ons

Wij zijn een moderne en leuke scoutinggroep in Arnhem Zuid!

Vanuit de wijk Malburgen, met een geweldig vrijwilligersteam, met jeugdig kader en met superveel leuke programma’s (en nóg meer ideeën) organiseren wij wekelijks activiteiten voor jeugd vanaf 5 jaar!

Waar we vandaan komen

In het begin van de 20e eeuw begon Lord Baden Powell in Groot Brittanië een zomerkamp voor een groep jongens uit verschillende lagen van de samenleving met als doel: buitenleven en samenwerken. Zijn plan sloeg zo goed aan, dat er een wereldwijde jeugdbeweging uit groeide: Scouting.

Nu, 100 jaar later, hebben we nog steeds hetzelfde idee maar dan in een moderner jasje verpakt. Samenwerken en tolerantie zijn nog steeds de kernwoorden waar de programma’s om draaien, verpakt in het buitenleven, sport en spel, drama en expressie, ontdekken en uitvinden.

Wij onderschrijven dan ook de doelstelling en missie van onze moederorganisatie Scouting Nederland:

Doelstelling

“De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.”

Doelstelling Scouting Nederland

Missie

“Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.”

Missie Scouting Nederland