Geschiedenis

Even in het kort: in het in puin geschoten Arnhem begon in 1945 de jongensgroep Don Bosco voor welpen en verkenners in Malburgen. In 1946 begon de meisjesgroep Rosa van Lima. Zonder vaste huisvesting zwierven beide scoutinggroepen door heel Malburgen. Ze draaiden hun programma’s in kelderboxen onder een flat aan de Huissensestraat, in de steenfabriek, in het parochiehuis van de Sacramentskerk, bij ouders thuis, in nishutten en in diverse scholen. In 1972, na veel geld inzamelen en praten met de gemeente, kon in er de Veerpolderstraat een gezamenlijk gebouw worden neergezet. Niet lang daarna (in 1976) besloten de jongens- en de meisjesgroep te fuseren tot Lido ’76, een samentrekking van de twee namen: Rosa van Lima en Don Bosco. En zo heten we tot op de dag van vandaag nog steeds.

Tijdens veel activiteiten door de jaren heen zijn er foto’s gemaakt. Een gedeelte van de foto´s komen uit het archief, een groot deel van de foto’s zijn particulier bezit waarvan wij toestemming hebben gekregen deze op de site van Lido ´76 te publiceren.

Er zijn ook vele logboeken uit de oude doos gevonden. Als we een keer heel veel tijd hebben, gaan we deze ook publiceren!