Maatregelen tegen het coronavirus

Laatste update: 4-11-2020.

Gaat mijn opkomst fysiek door?

Bevers – JA
Welpen – JA
Scouts – JA
Explorers – JA
Pivo’s – NEE*
Stam NEE*
* Indien de opkomst niet fysiek door gaat, is een digitale opkomst soms wel mogelijk.

Let op: Leden komen zelf naar de groep. Ouders blijven bij hun fiets of in de auto en komen niet op het terrein

Algemene regels

• Opkomsten t/m 17 jaar gaan door. De opkomsten zijn buiten, tenzij echt niet anders.
    • Leiding van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand.
    • Was vaak je handen en nies in je elleboog. Geef geen handen.
    • Opkomsten, activiteiten en bijeenkomsten voor 18+-leden zijn niet toegestaan.
    • Vermijd drukte: zowel in de omgeving als bij je eigen groep.
    • Heb je klachten? Kom dan niet naar scouting.
      • Let op: Naar Scouting gaan is iets anders dan naar school/kinderdagverblijf gaan. Een verkouden kind mag in bepaalde situaties (zie hiervoor de RIVM-richtlijnen) wel naar school/kinderdagverblijf. Een lid met verkoudheidsklachten mag niet naar scouting. Ook wanneer deze klachten chronisch zijn.
    • Heeft iemand bij je thuis klachten, ben je in afwachting van een testuitslag of kom je uit een land met een negatief reisadvies (< 10 dagen)? Blijf dan ook thuis.
    • Scouting is geen openbare gelegenheid, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Wil je er toch een dragen, dan mag dat natuurlijk!
    • Ga na de opkomst direct naar huis en blijf niet hangen op of om het scoutingterrein.

1,5-Meter tijdens opkomsten

• Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar.
    • Leiding hoeft geen afstand te houden tot Bevers en Welpen
    • (Bege)leiding houdt bij scouts en explorers 1,5 meter tot de jeugdleden en elkaar, óók bij sport, spel en beweging.

Gezondheidscheck voordat je naar Scouting gaat

• Wordt tenminste een vraag met ‘ja’ beantwoord? Dan kun je niet deelnemen aan de opkomst / activiteit.
      • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten:
        neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of
        smaak?
      • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
      • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
      • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14
        dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
      • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.

Scoutinggroep Lido ’76 volgt in haar coronabeleid de adviezen van Scouting Nederland. Voor extra informatie over de maatregelen die Scouting Nederland adviseert te treffen tegen het coronavirus verwijzen we door naar www.scouting.nl/coronavirus.

Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.