Maatregelen tegen het coronavirus

Laatste update: 23-05-2021

Gaat mijn opkomst fysiek door?

BeversJA
WelpenJA
Scouts –  JA
ExplorersVRAAG EXPLORERS
Pivo’s – VRAAG PIVO
Stam VRAAG STAM

Scoutinggroep Lido ’76 volgt in haar coronabeleid de adviezen van Scouting Nederland. Voor extra informatie over de maatregelen die Scouting Nederland adviseert te treffen tegen het coronavirus verwijzen we door naar www.scouting.nl/coronavirus.

Belangrijkste wijzigingen per 19 mei 2021 (n.a.v. persconferentie 11 mei)

• Leden van 18 t/m 26 jaar kunnen buiten sport- en spelopkomsten organiseren. Zij hoeven géén 1,5 meter afstand te houden tijdens sport en spel.
  • Leden van 27 jaar en ouder kunnen buiten sport- en spelopkomsten organiseren met maximaal 30 personen. Zij houden altijd 1,5 meter afstand.
  • Je kun externen uitnodigen (bv. workshopleider), deze persoon doet ook de gezondheidscheck.
  • Vrijwilligers kunnen klussen op het Scoutingterrein met maximaal 2 personen, ook tijdens NLdoet
  • Kamperen voor 18+ kan met huisgenoten of gezelschappen van maximaal 4 personen. Kijk op labelterreinen.scouting.nl voor geopende terreinen.

Algemene regels

• Opkomsten t/m 17 jaar gaan door. De opkomsten zijn buiten, tenzij echt niet anders.
    • Leiding van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand.
    • Was vaak je handen en nies in je elleboog. Geef geen handen.
    • Opkomsten, activiteiten en bijeenkomsten voor 18+-leden zijn niet toegestaan.
    • Vermijd drukte: zowel in de omgeving als bij je eigen groep.
    • Heb je klachten? Kom dan niet naar scouting.
    • Heeft iemand bij je thuis klachten, ben je in afwachting van een testuitslag of kom je uit een land met een negatief reisadvies (< 10 dagen)? Blijf dan ook thuis.
    • Scouting is geen openbare gelegenheid, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Wil je er toch een dragen, dan mag dat natuurlijk!
    • Ga na de opkomst direct naar huis en blijf niet hangen op of om het scoutingterrein.

1,5-Meter tijdens opkomsten

• Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar. Leden van 18 t/m 26 jaar hoeven tijdens sport- en spelopkomsten géén 1,5 meter te houden.
    • Leiding hoeft geen afstand te houden tot Bevers en Welpen
    • (Bege)leiding houdt bij scouts en explorers 1,5 meter tot de jeugdleden en elkaar, óók bij sport, spel en beweging.
    • Leiding houdt altijd 1,5 meter van elkaar.

Gezondheidscheck voordat je naar Scouting gaat

• Heb je klachten? Blijf dan, ongeacht leeftijd, altijd thuis.

Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.