Nieuwsbrief augustus t/m december

26 december kerstvakantie
3 januari opkomst en nieuwjaarsreceptie

Overvliegen 20 september

Op zaterdag 20 september zijn er maar liefst zeven Welpen overgevlogen naar de Scouts. Omdat er geen Scouts naar de Explorers zijn overgevlogen betekent dat, dat we nu met maar liefst 25 Scouts zijn! De groep is weer groter geworden en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee.

Ouderavond 23 september

Zowel voor de ouders van de meer ervaren Scouts, maar ook zeker voor de ouders van de nieuwe Scouts, was er kort na het overvliegen een ouderavond. Op deze avond heeft de leiding een globale planning voor dit seizoen gepresenteerd en toegelicht. Ook enkele nieuwtjes kwamen aan de orde. Zo is het de bedoeling dat er dit seizoen weer insignes verdiend kunnen worden door de Scouts en komt er dit seizoen meer verantwoordelijkheid te rusten op de schouders van de patrouilleleiders. Kon u er helaas niet bij zijn, alle relevante informatie vindt u in deze nieuwsbrief!

Jotihunt 17 t/m 19 oktober

In het weekend van 17 t/m 19 oktober vindt de Jotihunt plaats. Een manhunt door heel Gelderland, waarin Lido het opneemt tegen andere scoutinggroepen. Dit is een ontzettend leuke activiteit waarbij wij in de grootst denkbare hectiek op zoek gaan naar zes teams die door Gelderland zwerven en niet gevonden willen worden. Voor alle Scouts geldt dat er vrijdag 17 oktober gewoon opkomst is van 19.00 tot 21.00 uur.
Kunnen de Scouts ook meedoen aan de Jotihunt? Ja, dat kan. Maar omdat de leiding zelf deelneemt aan de activiteit kan dit helaas alleen onder begeleiding van een ouder/volwassene. Dit geldt niet voor de (assistent-)patrouilleleiders die hierover apart bericht krijgen.
Inschrijven voor de Jotihunt kan, vóór maandag 13 oktober, via deze link: http://goo.gl/Cjz20G

Installeren 31 oktober

Op vrijdag 31 oktober zullen we alle nieuwe Scouts installeren. Voor deze avond zijn alle ouders van harte uitgenodigd. De informatie over het installeren voor onze nieuwe Scouts volgt t.z.t. per brief. Zorg voor 31 oktober voor een nieuw ScoutFit, verkrijgbaar bij de ScoutShop.

Scrapheap Challenge

In november willen de Scouts graag een Scrapheap Challenge (schroothoopwedstrijd) houden. Dit houdt in dat verschillende teams iets moeten maken met alles dat zij vinden op een grote hoop aan materialen.
Hiervoor hebben wij allerhande (afgedankt) bouwmateriaal nodig en alles dat kan dienen als bouwmateriaal. Denk hierbij aan oud hout, pallets, plastic en metaal. Heb je thuis nog wat liggen, neem het mee tijdens een opkomst!

Filmavond 21 november

De jaarlijkse filmavond staat ook weer op de planning! Ditmaal op een zeer bijzondere locatie… Hoe, wat en waar volgt!

Sinterklaas!

De pepernoten liggen alweer in de schappen, Sinterklaas is bijna in aantocht! Omdat 5 december op een vrijdagavond valt en we iedereen de gelegenheid willen geven om Sinterklaasavond thuis met familie te vieren hebben we besloten om de opkomst van 5 december te laten vervallen! Lekker aan de taaitaai, pepernoten en de schuimpjes.

3 januari; nieuwjaarsreceptie

De eerste opkomst van het nieuwe jaar is op zaterdag 3 januari. Ook de Scouts hebben dan programma op zaterdag, van 14.30 tot 16.30 uur. Aansluitend volgt de altijd gezellige nieuwjaarsreceptie van Lido ’76, waarbij ouders en Scouts natuurlijk van harte welkom zijn. Zo rond de feestdagen ontvangen jullie hierover apart bericht.

Contributie en Financiën

De ledencontributie vormt voor onze groep een belangrijke en noodzakelijke bron van inkomsten. Door diverse financiële acties en de tomeloze inzet van vrijwilligers bij onder meer de onderhoud van het gebouw en het verhuur van zowel de zaal als bijvoorbeeld de lasergamesetjes, kunnen wij de contributie laag houden en nieuw materiaal in de regel uit andere bronnen financieren.
Sinds medio vorig seizoen wordt de contributie geïnd middels automatisch incasso. De hoogte van de contributie bedraagt sinds 1 januari 2011 € 10,00 voor de Scouts.
Contributie wordt twaalf maanden per jaar geïnd, ongeacht vakanties. Alle actuele informatie over de contributie en de hoogte daarvan vind je hier online: http://lido76.nl/over-lido-76/contributie/

Afmelden bij afwezigheid

Graag ontvangen wij een afmelding wanneer een Scout een opkomst afwezig is. Om alle afmeldingen beter te kunnen verzamelen kunt u uw zoon of dochter vanaf nu afmelden via het afmeldformulier op de website of door hier te klikken.
We blijven voor last minute gevallen altijd bereikbaar via de contactgegevens.

Up-to-date houden van gegevens

Wij willen u er op attent maken dat u zelf verantwoordelijk bent voor het up-to-date houden van de gegevens van uw zoon of dochter. Wijzigingen (ander telefoonnummer, adres etc.) kunnen worden doorgegeven aan ons via e-mail. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk aanpassen in onze administratie.
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wij vinden het van groot belang dat wij onze programma’s en kampen zo veilig mogelijk uitvoeren.
Om tijdens een noodgeval zo goed mogelijk te kunnen handelen is het belangrijk een gezondheidsformulier te hebben ingevuld. Naast alle gegevens van uw zoon of dochter beschikken wij met een ingevuld gezondheidsformulier over schriftelijke toestemming om uw zoon of dochter door een huisarts of in het ziekenhuis te laten behandelen. Daarom verzoeken wij u ook deze gegevens up-to-date te houden.
Vanaf onze website kunt u inloggen op ons beheersysteem E-Lis en deze gegevens zelf wijzigen. Heeft u problemen met inloggen of het aanpassen van gegevens, stuur ons dan een e-mail.

Algemeen e-mailadres:
scoutslido76@gmail.com,

Kijk ook eens op onze website (www.lido76.nl) voor verhalen en foto’s van programma’s