nieuwsbrief januari t/m juli

5 juli Laatste opkomst van het seizoen
12-19 juli Zomerkamp

18 en 19 januari AWH

Op 18 en 19 januari lopen 15 dappere Scouts namens Lido ’76 de 20e Arnhemse Winterhike. De afgelopen opkomsten is er al veel geoefend op de verschillende routetechnieken die je tijdens de AWH kunt verwachten! Hopen dat het in de praktijk net zo goed gaat als in en om de blokhut!
Voor de Scouts die niet deelnemen aan de AWH is er op 17 januari geen opkomst.

Collecteweek Jantje Beton

In de week van 10 t/m 15 februari vindt de collecteweek van Jantje Beton plaats. Ook dit jaar zullen de Scouts hier weer aan deelnemen. Met de opgehaalde gelden steunt Lido ’76 Jantje Beton! Daarnaast is een deel van de opbrengst voor onze eigen groep. Met dit geld worden dan bijvoorbeeld nieuwe tenten aangeschaft, activiteiten verzorgd tijdens kampen of het gebouw onderhouden.
Verdere informatie over de collecteweek ontvangt u via de e-mail.

9, 10 en 11 mei RSW

Naast de AWH doen onze Scouts jaarlijks mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden, oftewel de RSW.
De RSW wordt dit jaar gehouden op 9, 10 en 11 mei. Tijdens dit weekend strijden ongeveer 40 patrouilles van diverse scoutinggroepen tegen elkaar door middel van diverse opdrachten. De Scouts bouwen hun eigen kampement en moeten voor zichzelf koken. Daarnaast worden hun knoop- en routetechnieken beproefd.
Met zoveel Scouts op één plek is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid en het leggen van contacten met andere Scouts uit de omgeving.
Zodra er meer bekend is over de RSW ontvangen jullie hier bericht over!

Ou(der)Ki(nd)We(ekend) 6, 7 en 8 juni

Na het succes van het Va(der)Zo(oon)We(ekend) bij de Welpen hebben een aantal enthousiaste ouders ons doen besluiten om voor de eerste keer een OuKiWe te organiseren voor Scouts en hun vaders en/of moeders.
Het weekend zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 juni! Doormiddel van leuke opdrachten en diverse spellen proberen wij inzicht te geven in de verschillende vaardigheden die je als Scout moet bezitten en kunt leren. Daarnaast is er gelegenheid om elkaar als ouders beter te leren kennen en is er natuurlijk een hoop gezelligheid!
Er volgt op korte termijn meer informatie over het OuKiWe. En ouders, wees gerust, we zullen voor één keer een uitzondering maken en niet in tenten slapen!

Nieuwe leiding!

Sinds dit seizoen hebben wij een nieuw kaderlid mogen verwelkomen in ons team! Johanna Prantz. De scouts kennen haar inmiddels en we zijn als team blij met haar goede ideeën, ervaring en enthousiasme! Johanna, welkom bij de Scouts!

Laatste opkomst van het seizoen op 5 juli

Op zaterdag 5 juli van 14:30 tot 16:30 uur is de laatste opkomst van het seizoen! Zet het in je agenda!

Zomerkamp 12 t/m 19 juli

Zoals eerder aangekondigd vindt het zomerkamp plaats van zaterdag 12 t/m zaterdag 19 juli. We zijn druk bezig met de organisatie van het zomerkamp en zullen u zo spoedig mogelijk berichten over aanmelding, kampbijdrage en locatie.

Contributie en Financiën

Wij zijn verheugd u mede te delen dat een groot deel van onze leden is overgestapt op het automatisch incasseren van de contributie. Hartelijk dank voor uw medewerking. Door deze beslissing is er een stabielere geldstroom ontstaan voor onze Scoutinggroep.
Iedere speltak binnen Lido ’76 ontvangt een kwartaalafdracht om programma’s te kunnen organiseren. Verder proberen wij de kosten voor de diverse kampen zo laag mogelijk te houden. Wij willen u er op wijzen dat de financiën van de speltak inzichtelijk zijn voor ouders. Mocht u willen weten waar het geld aan wordt besteed dan kunt u contact met ons opnemen.

Afmelden bij afwezigheid

Omdat wij iedere week veel tijd en moeite steken in het bedenken en organiseren van de programma’s, willen we graag tijdig weten of je komt of niet. Daarom vragen we jullie je het liefst een week van te voren af te melden via het algemene e-mailadres of per sms/telefoon bij een van de leiding.

Up-to-date houden van gegevens

Wij willen u er op attent maken dat u zelf verantwoordelijk bent voor het up-to-date houden van de gegevens van uw zoon of dochter. Wijzigingen kunnen worden doorgegeven aan ons via e-mail. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk aanpassen in onze administratie.
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wij vinden het van groot belang dat wij onze programma’s en kampen zo veilig mogelijk uitvoeren.
Om tijdens een noodgeval zo goed mogelijk te kunnen handelen is het belangrijk een gezondheidsformulier te hebben ingevuld. Naast alle gegevens van uw zoon of dochter beschikken wij met een ingevuld gezondheidsformulier over schriftelijke toestemming om uw zoon of dochter te laten behandelen door een huisarts of in het ziekenhuis. Daarom verzoeken wij u ook deze gegevens up-to-date te houden.
Sinds een aantal maanden werken wij met het nieuwe systeem E-lis. Mocht u problemen ondervinden met dit systeem verzoeken wij u contact met ons op te nemen!

Algemeen e-mailadres:
scoutslido76@gmail.com,

Kijk ook eens op onze website, www.lido76.nl voor verhalen en foto’s van programma’s