Scouts

Een gezellige bende

Speltakteken ScoutsAlle jongens en meisjes van 11 tot en met 14 jaar kunnen zich thuis voelen bij de Scouts van Lido ’76. Alle thema’s van Scouting komen hier naar voren: buitenleven, pionieren, cultuur, samenwerken en samenleven, routetechnieken en ontdekkingen, wetenschap, sport en spel, maatschappij, muziek… elke week is er weer wat nieuws te beleven, elke week is weer anders. En omdat Scouts toch al een stukje ouder zijn dan Bevers, Welpen of Kabouters, moeten ze ook veel meer zelfstandig doen.

Scouts, wat zijn dat?

Scouts zijn de ontdekkingsreizigers binnen Scouting. Ze ontdekken de wereld elke keer een beetje meer en proberen die meteen een beetje leefbaarder te maken, zoals de Scoutswet het zegt.

Daarnaast ben je op deze leeftijd ook druk bezig met het vormen van je eigen mening en het ontdekken van je eigen talenten. Hierin zal het Scoutsprogramma alleen maar stimuleren en aanmoedigen. Alleen of samen met je groepsgenoten ga je op reis door je (eigen) wereld, en je leidings zullen je zo goed mogelijk begeleiden en helpen. Maar je moet het meeste toch samen doen met je patrouille! Want dat is een van de belangrijkste onderdelen van de Scouts: samenwerken aan je eindresultaat.

Wat je moet weten van de Scouts

De Scouts hebben elke vrijdag hun programma van 19.00 tot 21.00 uur. Als er andere programmatijden zijn, wordt dit tijdig doorgegeven. Naast de bekende scoutsbloes en de groepsdas hoort een blauwe broek en een stel stevige schoenen of laarzen bij het uniform. Net zoals de Bevers, Welpen en Kabouters is het raadzaam kleding aan te trekken die vies mag worden of waarvan het minder erg is als deze schade oplopen. Het kan er af en toe “stevig” aan toe gaan. Eveneens is het aan te raden om mobieltjes, MP3-spelers en juwelen thuis te laten. Op scouting heb je er over het algemeen niets aan (tenzij er speciaal om gevraagd wordt) en de verzekering dekt schade of verlies van deze prullaria absoluut niet – en wij ook niet!

Als je met de Scouts mee wilt doen ga je eerst een keer of drie mee om te kijken of je het echt leuk vindt – het is immers elke week weer anders. Als je dan echt bij de Scouts wilt, moet je worden ingeschreven en kan je na een paar weken worden geïnstalleerd. De leiding van de Scouts kan daar veel meer over vertellen.

Op kamp

De Scouts gaan minimaal 1x per jaar op kamp. Meestal is dat in de zomervakantie en gaan dan een week lang kamperen op een scoutingterrein. Daarnaast zijn er door het jaar heen nog enkele andere activiteiten waar de Scouts aan mee doen, zoals de Arnhemse Winter Hike (drie dagen bikkelen in de januarikou), de Regionale Scouting Wedstrijden (op kamp zonder je leiding!) of de HIT. Daarnaast hebben de Scouts ook regelmatig activiteiten buiten de blokhut, waardoor er een stukje gefietst of gereisd moet worden.

• Voor jongens en meisjes van 11 tot en met 14 jaar
  • Elke vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur, maar ook regelmatig daar omheen
  • Uniform: scoutsblouse, groepsdas, blauwe broek en stevige schoenen. Het moet wel tegen een stootje kunnen….
  • Contributie € 11,50 per maand, exclusief de kampen of speciale (kostbare) activiteiten