Pivo’s

Een zooitje ongeregeld

Speltakteken RoverscoutsBij 17 jaar en ouder begint het echte Scoutingleven: je kan dan bij Pivo en ben je eindelijk verlost van leidinggevenden die het beter weten. Je maakt je eigen programma’s, je beheert je eigen kas, je voert je eigen ideëen uit…. je kan nu alle jaren scoutingervaring in de strijd gooien en laten zien dat je het echt zelf kan. Pivo, voor jongens en meiden die hun schouders er onder willen zetten en van een uitdaging houden. Expedities naar Ierland, Tsjechië of nog verder, pannekoekenparty’s, Pitoma’s en barhangen. Alles wat jezelf bedenkt.

Wat is er nog meer bij Pivo?

Pivo draait elke vrijdagavond van 21.00 tot 22.30 uur (min of meer). Hierbij proberen zij door middel van een vooruit bedacht halfjaarprogramma alle activiteitengebieden van Scouting actief te gebruiken. Veel buitenleven, actie, sportiviteit, cultuur en samenwerking met anderen. En natuurlijk heel veel plezier met elkaar om de stunts en avonturen die alle Pivo’s blijkbaar moeten beleven. Waterfonteinen uit de spoelbak, zwart geblakerde straten of ontploffende spuitbussen op nieuwe scoutingbankjes…. een kleine greep uit het assortiment bijzondere verhalen. En na afloop van het programma, of als het programma toch niet helemaal goed loopt, een gezellig colaatje of biertje aan de bar, met je favoriete muziek knoerhard zodat iedereen mee kan genieten. En naturlijk is Pivo ook inzetbaar bij de programma’s van jongere speltakken – maar de meeste Pivo’s zijn al kaderlid.

Pivo’s in het kort

• Voor jongens en meisjes van 17 tot en met 23 jaar
  • Vrijdagavond van 21.00 tot 22.30 uur
  • Uniform: groepsdas en eigen bedacht T-shirt