Explorers

Zelfstandige avonturiers

Speltakteken ExplorersVoor jongens en meisjes van 14 tot en met 17 jaar zijn er de Explorers. Dat is een samenvoeging van de oude speltakken Rowans (jongens) en Sherpa’s (meisjes). Explorers maken hun eigen scouting programma’s: buitenleven, uitdaging, expressie, samenleving, sport en spel en zelfontplooiing. De Explorers worden hierbij geholpen door begeleiding. Dat is dus iets anders dan leiding. Bij de Explorers ben je zelfstandiger dan bij de Scouts en is er geen leiding die programma’s maakt en voorbereidt.

Wat is er bij de Explorers?

Naast de programma’s zijn er voor Explorers tal van leuke activiteiten. Zo kan je als explorergroep meedoen aan de Explorer Challenge (een soort Regionale Scoutswedstrijden, alleen dan voor Explorers) en ook kan je nog gewoon meedoen met de Arnhemse Winter Hike. Het grote hoogtepunt voor elke Explorergroep is natuurlijk het zomerkamp, dit organiseer je zelf en kan overal naartoe gaan, zelfs het buitenland!

De explorers van Lido’76 draaien op vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 programma. Hierna is het programma afgelopen en mag iedereen naar huis. De meeste Explorers blijven echter nog even om onze bar te runnen. Want na 10 uur is iedereen van Lido ’76 en van andere scoutinggroepen en oud-leden welkom om aan onze bar om iets te komen drinken of eten. Dat is dus meestal wel een gezellige boel. De inkomsten die we hier mee verdienen hebben we nodig om op expeditie te gaan. De bar is dus ook best belangrijk voor de Explorers van Lido ’76.

Wat je nog meer moet weten van de Explorers

Een Explorer is zelfwerkzaam. Een kreet die vaak om je oren gegooid wordt. Het houdt in dat je als Explogroep zelf een kwartaalprogramma in elkaar zet, en deze ook zelf voorbereidt. Dat kan je alleen doen of in een team, maar de bedoeling is altijd weer dat de Explogroep samen een goede activiteit heeft.

Tijdens deze activiteiten hebben de Explo’s een rode Exploblouse aan en de groepsdas om, gecombineerd met een blauwe broek en stevige schoenen. Ook voor de Explo’s geldt: het kan allemaal vies worden…

Uiteraard wil elke Explo zijn nieuwe mobiel, digicamera of MP3-speler laten zien aan zijn mede-explo’s. Mag natuurlijk, maar wel geheel op eigen risico.

Als je een paar weken bij de Explorers hebt gekeken kan je beslissen of je geïnstalleerd wilt worden. Ook belangrijk voor de Explorers: als je één jaar lid bent van de Explorergroep mag je hulpkader worden bij een van de drie jongste speltakken. Samen met het verantwoordelijk kader draai je dan de programma’s voor de Bevers, Welpen of Kabouters. Zo kan je uitvinden of je later zelf en aan welke speltak je leiding wilt geven.

Explorers in het kort

• Voor jongens en meisjes van 14 tot en met 17 jaar
  • Elke vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur
  • Uniform: broek, goede schoenen, explorerblouse en groepsdas.
  • Meenemen van de o zo onmisbare mobieltjes, MP3 spelers en andere gadgets geheel voor eigen risico
  • Contributie € 11,50 per maand, exclusief de expedities, kampen en speciale (kostbare) activiteiten
  • Vaak activiteiten buitenshuis, ook voor weekenden