Programma

Het programma van de Duckstam is niet eenvoudig te beschrijven. Dat komt vooral door de variatie van de activiteiten. Sinds de oprichting in 2005 is er geen activiteit geweest die 2 keer op de zelfde wijze is gedraait. Waarom zou je ook, er is zo veel leuks te doen!

Als je het programma aanbod van de Duckstam zou willen omschrijven, kun je dat beter doen in steekwoord die je in elk programma terug vindt.

• Plezier: Het is leuk om te doen
  • Leerzaam: Verbaas je over wat je kunt maar nog niet wist.
  • Uitdagend: Dat maakt het leuk.
  • Scouting: Wat het ook is, het blijft Scouting

Wat hebben we de afgelopen jaren zoal gedaan?

We waren bij de Mythbusters, maakten boemerangs, reden een gymkana met een Landrover, zaten opgesloten in ford boyard, maakten houten bestek, bouwde hoge torens met spaghetti, bedrukten shirts, hielpen de AIVD, liepen met coördinaten, kompas en GPS routes uit, proefden kaas, maakten onze eigen zeep, enz. enz. enz.

Ook uitdagingen horen thuis in ons programma. Wil je weten hoe je met een waxinelichtje een koelkast open maakt? Klik dan https://youtu.be/G5yyJ1zH-7w

Daarnaast gaan we elk jaar een lang weekend weg. Wat we dan doen? je raad het al: elke jaar weer wat anders. Het ene jaar bouwen we een slaapplaats in de bomen, het andere jaar varen we op een vlot. Wat elk kamp wel heeft is een kampvuur, een primitieve slaapplek en goed eten.