Bevers

De jongste leden van Lido’76

Beverlogo

De Bevers zijn de jongste scoutingleden: van 4½ tot 7 jaar. Het is een groep van jongens en meisjes die elke week weer een avontuur beleven in het dorp Hotsjietonia, Houd je van buiten spelen en ravotten, van knutselen, verven en toneelspelen, van beestjes kijken of van dansen… alles kan bij de Bevers. Samen met je leiding heb je elke week weer dolle pret!

Hotsjietonia
In de leeftijd van de Bevers hou je van spelen en ravotten, van ontdekken en fantasie. Waar kan dat beter als in je eigen wereld waar je al spelenderwijs de wereld kan ontdekken.
kaart Hotsjietonia-2Het dorp Hotsjietonia is de plek waar bevers elke week weer iets nieuws beleven samen met de dorpsbewoners. We gaan op bezoek bij Keet en Fleur Kleur in hun ballenhuis om mooie knutsels te maken. In de broeikas van professor Plof en Rozemarijn groeien allemaal lekkere dingen waarvan de bevers nog lekkere gerechten kunnen maken. Bas Bos en Rebbel hebben hele grote achtertuin (het is bijna een bos,) om lekker door te rennen en te ravotten. Bij Noa thuis staan zachte banken en stoelen om goed bij te kunnen komen van het spelen of voor een leuk spelletje of verhaaltje. De enige echte techneut van Hotsjietonia is Stanley Stekker, hij laat graag aan de bevers zijn hoe alles kan maken wat je wilt. Steven en Sterre Stroom gaan vaak op reis naar verre landen met hun woonboot en natuurlijk mogen de bevers dan ook mee!

Wat je moet weten van de Bevers
De Bevers komen elke zaterdag van half drie tot half vijf op de blokhut van Lido ’76 samen om met de bewoners van Hotsjietonia weer een avontuur te beleven. Elke Bever draagt zijn rode Bevertrui of –blouse en de groepsdas van Lido ‘76. Daarnaast heb je kleren en schoenen aan die vies mogen worden, of waarvan het niet erg is als er iets aan kapot gaat. Want je moet natuurlijk wel gemakkelijk door de modder kunnen rennen, in de plassen stampen of met verf kunnen kliederen. Dat gaat niet in mooie kleren!
Als je graag bij de Bevers wilt komen, ga je eerst een keer of vier kijken of je het echt wel leuk vindt. Het is namelijk elke week anders. Vooral de eerste keer is het handig als je samen met je ouder(s) een kwartiertje eerder komt om kennis te maken met de leiding en de blokhut. En natuurlijk mogen ze de eerste keer altijd even blijven kijken. Als je daarna een echte Bever wilt worden, dan wordt je na een paar weken geïnstalleerd en kan je alle weken erna samen spelen met de andere Bevers en de leiding.

Op kamp
Een echte scoutingactiviteit: op kamp gaan. Ook de Bevers doen daar aan mee. Elk jaar gaan ze kamp. Uiteraard naar een vertrouwde omgeving – de eigen blokhut bijvoorbeeld – om daar een nachtje te slapen en met zijn allen een heel lang programma te draaien. Deze kampen zijn uiteraard niet verplicht, maar het is wel zo leuk als alle Bevers mee gaan!

Wil je een keertje komen kijken, neem dan contact op via bevers.lido76@hotmail.com

•  Voor kinderen van 4½ tot 7 jaar die van spelen houden
  • Elke zaterdag van half drie tot half vijf
  • Uniform: gemakkelijke kleding (dat vies mag worden), rode Bevertrui of –blouse en groepsdas