Speltakken

Iedereen bij Lido ’76 is dol op buiten spelen, stoeien, knutselen, drama, muziek, sporten, natuur en alle andere activiteiten die bij Scouting aan bod komen. Maar dat doe je niet met z’n allen, maar met je leeftijdsgenoten in één groep. Zo’n groep noemen we een “speltak”. Hierin zijn de programma’s, het verhaal en de leiding speciaal gericht op die leeftijdsgroep. En als je te oud wordt voor een speltak, vlieg je over naar de volgende speltak. Sommige speltakken zijn gemengd, bij anderen spelen jongens en meisjes apart. Zo zijn “Welpen” bijvoorbeeld jongens en “Kabouters” meisjes.

• Beversjongens en meisjes van 4½ tot 7 jaar
  • Welpenjongens en meisjes van 7 tot 11 jaar
  • Scoutsjongens en meisjes van 11 tot 14 jaar
  • Explorersjongens en meisjes van 15 tot 17 jaar
  • Pivo’sjongens en meisjes van 17 tot 23 jaar
  • (Duck)stamEn als je na je 23e nog geen genoeg hebt van Scouting is er de Duckstam, voor alles boven de 23 jaar.

Mocht je naast alle informatie die op onze site al staat toch nog meer willen weten over de speltakken, dan vind je op Scoutpedia een schat aan informatie over dit onderwerp.