Tribals mei

De Stam van Lido is er maar druk mee. Elke maand weer een nieuwe uitdaging in scoutingstijl. Deze keer is er een moord gepleegd, maar wie is de dader?Het programma van mei had als thema Clue.S.I. – een mengseltje van Cluedo en CSI. We kwamen allemaal samen en troffen de politie aan die ons mede deelde dat er een moord was gepleegd: Remy is vermoord. De dader moet iemand zijn geweest van onze eigen scouting groep omdat daar de moord heeft plaatsgevonden. Gezien de meeste van ons veel op de blokhut komen, waren we allemaal verdacht.

In de zaal kregen we het voorlopige politierapport en konden we de vind plaats van het lijk bekijken. Het lichaam was al afgevoerd. In twee teams moesten we op zoek gaan naar de moordenaar. Elk team had geld tot beschikking voor forensisch onderzoek bij het lab.  Daarmee kon je een aantal onderzoeken laten doen:

• Vingerafdrukken
  • bloedonderzoek
  • DNA onderzoek

Als een team een verdachte had (die ook in je eigen team kan zitten) kon je een verhoor aanvragen bij de meneer van het OM. Als hij vond dat er voldoende wettig bewijs aan ten grondslag lag, kon je die persoon 10 minuten ondervragen.

Het was een spannende avond. Iedereen was verdacht. De blokhut lag vol rare voorwerpen die misschien iets met de moord te maken zouden kunnen hebben….

Als snel werd er een verdachte gevonden en ze werd ondervraagd: er waren verdachte chemische middelen gevonden in de blokhut, die afkomstig waren van haar man. Het waren grondstoffen voor XTC. Had Remy haar betrapt met de chemische stoffen en XTC?? Dat ontkende ze in alle talen: zij had niets met die moord te maken en ook niet met de chemische stoffen!

De tweede verdachte was een man die ruzie had gehad met Remy met fysiek geweld vlak voor de moord. Dat zei een getuige. Later bleek er een andere getuige te zijn geweest die Remy daarna nog had zien weg lopen. Dus deze verdachte was het ook niet.

Aan het eind moesten we allemaal voor ‘de meneer van het OM’ komen. Daar moesten we vertellen wat er gebeurd zou zijn volgens ons. Ook hier kwam niets uit: de ene beweerde iets te weten over een ander, maar dat werd dan weerlegd door een derde persoon. Hier kwamen we niet uit. De dader is nog niet gevonden. Het OM doet verder deze maand nog onderzoek naar twee verdachte mannen: die mannen die getuigen waren om de eerste twee verdachten vrij te spreken. Volgende Stamavond horen we wat het OM heeft uitgevonden en wie de dader was.

Maar,

ik vind het volgende progamma toch beter.

Dit bericht is geplaatst in Programma en getagd, . Bookmark de permalink.