Tribals januari

De Stam van Lido is er maar druk mee. Elke maand weer een nieuwe uitdaging in scoutingstijl. Deze keer eentje met veel vragen.

Oh januari, maand van borrels bij lido, van vele, vele vragen. Uitdagend stuk program, de vrienden doen ook mee.

Tsja, een groot dichter zal ik niet worden, maar toch. Op de nieuwjaarsreceptie eerst even bijpraten met (oud) leden over de jaarwisseling en wat er allemaal nog het zelfde is. Samen angstig zijn voor 21 december en verder “effe gezellig”. Daarna de inwendige mens versterken, want als Stamprogramma krijgen we een flinke kluif voor de kiezen: de pub quiz.

En wat voor een editie! De vierde op rij is een grootse. De kwaliteit is erg hoog, de presentatie is vloeiend. Er is veel beeldmateriaal als vragenvoer, maar ook pauze filmpjes zijn niet vergeten en leveren ook de nodige leermomentjes. En een hoge opkomst, waardoor er dit jaar 4 teams meededen aan de quiz maakt het ook een dankbare voor de organisatoren en presentatoren Herbert en Arnout.

Daar waar het ene groepje zeker is van zichzelf (het Dreamteam) nemen anderen een voorbehoud (Het trauma team). Hoe dan ook, de quiz bast los.

Het duo neemt beurtelings de presentatie op zich, waarin beide zowel vragen als feitjes de revue laten passeren. Ook de “blokhuisjes” komen op z’n tijd voorbij, waarbij de humor niet wordt vergeten. De overeenkomst tussen achteruitrijdende vrachtwagens en wekkers is een voorbeeld. De deelnemers komen moeizaam op gang, verrast door de opzet. Na het eerste deel zien we echter dat de teams in hun sas zijn, het enthousiasme bereikt een hoogte punt en de vragen en antwoorden volgend elkaar in gepast tempo op. Grapjes genoeg hierbij, omdat personen van filmpjes uit het begin komen terug in de latere vragen. O ja, iets met goudvissen en geheugen….. De vraag over de man die met zijn blackberry naar een fruithandelaar gaat omdat het apparaat niet meer werkt is lastig om je aandacht bij te houden (te leuk filmpje). Hoeveel antwoorden kan die fruithandelaar geven? Out of juice is er 1 van de 11!

Na een ronde of 4 is het alweer afgelopen. De scores zijn aardig bij elkaar in de buurt gebleven, maar zoals altijd kan er maar 1 (groepje) de winnaar zijn. Tenminste, als het om de punten gaat. Alle groepjes hebben genoten van deze avond. Al met al een mooi begin van het jaar. En dan te bedenken dat de volgende een jubileum is!

Maar,

ik vind het volgende programma toch beter.

Dit bericht is geplaatst in Programma en getagd, , . Bookmark de permalink.