Over Lido ’76

Zullen wij ons even voorstellen: Scoutinggroep Lido ’76. Wij zijn een oude scoutinggroep uit Malburgen, met jeugdig kader, met veel leden en nog meer leuke programma’s en ideeën. Een groep voor iedereen van 4½ tot 80 jaar.

Voor wie is scoutinggroep Lido ’76

Bij scoutinggroep Lido ’76 zijn er speltakken voor verschillende leeftijden, voor zowel jongens als meisjes. Je kan meedoen met de volgende speltakken:

• Bevers: jongens en meisjes van 4½ tot 7 jaar
  • Welpen: jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar
  • Scouts: jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar
  • Explorers: jongens en meiden van 14 tot 17 jaar
  • Pivo’s: alles van 17 tot 23 jaar
  • Stam: voor mensen die geen genoeg krijgen van scouting

Bij speltakken wordt elk onderdeel uitgebreid uitgelegd.

Doelstelling

In het begin van de 20e eeuw begon Lord Baden Powell in Groot Brittanië een zomerkamp voor een groep jongens uit verschillende lagen van de samenleving met als doel: buitenleven en samenwerken. Zijn plan sloeg zo goed aan, dat er een wereldwijde jeugdbeweging uit groeide: Scouting.

Nu, 100 jaar later, hebben we nog steeds hetzelfde idee maar dan in een moderner jasje verpakt. Samenwerken en tolerantie zijn nog steeds de kernwoorden waar de programma’s om draaien, verpakt in het buitenleven, sport en spel, drama en expressie, ontdekken en uitvinden.