Bruistuinactie

Het Bruishuis in Arnhem is een bijzonder gebouw. Het Bewonersbedrijf exploiteert het Bruishuis. Het is een plek waar bewoners uit de wijk elkaar ontmoeten, waar ze kunnen komen voor hun ontspanning, maar ook om te leren en te werken. Het ontmoeten gebeurd voor een belangrijk deel in de tuin voor het bruishuis. De hele dag door spelen er kinderen, en vind je ouders op de bankjes die er staan. De speeluitdaging is een belangrijke motor hiervoor. De nieuwe kabelbaan kon echter niet gebruikt worden omdat bomen en struiken te dicht in de buurt staan. Dan komt de Stam in beeldVelen van ons zijn als Welpenleiding of als welp in het bruishuis geweest toen het nog een bejaardentehuis was. We brachten daar kerststukjes naar ouderen die eenzaam zijn rond de kerstdagen. Toen we de vraag kregen om te helpen met de boom-2-en-3-gaan-lostuin hebben we niet lang geaarzeld. Ondanks de drukke sinterklaastijd kwamen 14 Stammetjes samen om de tuin aan te passen. En dat was nodig ook, er stonden wel wat uitdagingen op het programma. We hebben 4 bomen overtuigd om zo’n halve meter op te schuiven, een haag verplaatst en planten en struiken naar een nieuwe plaats gebracht in de Bruistuin. Samen met de medewerkers van het bruishuis ging het vlot en waren we rond de lunch al klaar met de grote opgaven.

Daar werden we prettig verrast door het bestuur van het bruishuis. Ze vertelden dat ze veel activiteiten sponsoren in Malburgen om met name de kinderen uit deze wijk te helpen. Scouting past uitstekend in dat streven. We hebben een royale donatie gekregen waarmee we de Scoutingkinderen de nodige extra activiteiten kunnen aanbieden.

Na de lunch hebben we de werkzaamheden netjes afgerond en nog een aantal extra werkzaamheden gedaan. De haagjes naast de inrit en naast het gebouw zijn hersteld, de beplanting is verrijkt en (uiteraard) is het afval netjes afgevoerd.

Al met al een mooie dag voor de buurt door de buurt.

Dit bericht is geplaatst in Diversen en getagd, . Bookmark de permalink.