Vrijwilligersweekend 2014

In het weekend van 28, 29 en 30 maart zijn de (meeste) vrijwilligers van Lido ’76 op vrijwilligersweekend geweest. Voor even lieten de bestuursleden, klussers, beheerders en het kader hun gebruikelijke taken even liggen en maakten ze er met elkaar een gezellig weekend van. En dat is wat er gebeurde. Een gezellig en actief weekend, zeer geslaagd volgens alle deelnemers. En dat op een bijzondere locatie: de ark van Scouting Wijchen, uiteraard op het water.

Het organiserend team van Didier, Silencio, Sanne en Els had zich flink uitgesloofd. En ook met het thema was iedereen in zijn element. We begonnen de vrijdagavond eerst met het losmaken van de spieren op een reusachtig Twister-bord. Een spel dat niet aan iedereen besteed was. De winnaars mochten een harem uitzoeken, waarbij men gelukkig niet kieskeurig was. En mooie baard is tenslotte niet lelijk. Die harem kwam van pas in het volgende spel, waarin flink over en weer vrouwen werden geroofd. Tijd voor een drankje bij het kampvuur.

Na een goed verzorgd ontbijt volgde op zaterdagochtend een hike. Hiervoor had het organisatiecomité de hulp ingeroepen van Vincent. Rare knopen, blinde vlekken in verwrongen kaarten en Zwitserse gradenstelsels bleven ons deze keer bespaard. Desondanks waaiden sommigen met alle winden mee en misten daardoor een belangrijk deel van de route. Een route die ons uiteindelijk naar iets achter Triavium in Nijmegen leidde, alwaar een klimhal op ons wachtte. De klim van twintig meter was voor sommigen een eitje, terwijl anderen vast tevreden aan een drankje nipten.

Terug op de ark werd het tijd voor eten. Met dank aan Evelien en Brenda was er heerlijke Chili con carne. Daarmee was deze zeer actieve dag uiteraard nog niet om. Terwijl de schemering viel gingen wij, op het grasveld naast de aanlegsteiger, bladblaasvoetbal spelen. Als je nummer werd geroepen moest je zo snel mogelijk een bladblazer op je rug doen en samen met een teamgenoot de bal over de doellijn van de tegenstander blazen. Uiteraard beschikte het andere team ook over twee bladblazers. Hilariteit gegarandeerd. Na in Berlijn nog even jacht gemaakt te hebben op Mr. X volgde nog een gezellige avond bij het kampvuur.

Ook zondag werden we getrakteerd op prachtig weer. Dat leende zich uitstekend voor de laatste grote spelactiviteit. Teams kregen op een pallet mini-koninkrijkjes toebedeeld, waarnaast zij met bamboe en elastiek een katapultachtig voorwerp moesten maken, in staat om bierdopjes te lanceren. Het doel van dit spel was om elkaars koninkrijkjes plat te branden. Iets dat geen twee keer gezegd hoefde te worden. Al snel waren diverse koninkrijkjes tot as gereduceerd, wat de zwartgeblakerde inwoners niet belette om verwoed te blijven schieten op de koninkrijkjes die tot dan toe gespaard waren gebleven. Nadat de rookwolken waren opgetrokken werd er voortvarend ingepakt en op de blokhut al even zo voortvarend opgeruimd. Volgend jaar weer.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten en getagd. Bookmark de permalink.