Jotihunt 2016

Een aantal jaren geleden was het derde weekend van oktober altijd gereserveerd voor de Jota/Joti: een zoektocht naar andere scoutinggroepen met behulp van zendapparatuur en computers. Maar het aantal beschikbare zendamateurs is nogal gedaald, het contact maken met anderen via internet is bijna een dagelijkse bezigheid geworden voor iedereen, dus het feest Jota/Joti is tegenwoordig veranderd in de JOTIHUNT.

banner-breed

De Jotihunt is een breed opgezette vossenjacht. Door Gelderland lopen twee dagen langkleine groepjes vossen die door de deelnemende scoutinggroepen opgespoord moeten worden. Je kan aanwijzingen verdienen waar je deze vossen ongeveer kan vinden. Hiervoor worden opdrachten uitgegeven (van simpele puzzels tot razend ingewikkelde uitdagingen), en als je het goede antwoord inlevert krijg je zo’n aanwijzing. Als het je als groep dan lukt om met behulp van zo’n aanwijzing een foto te maken van een groep vossen, heb je punten gescoord. Het gaat er natuurlijk om welke scoutinggroep aan het eind van het weekend de meeste punten heeft behaald! Wil je meer lezen, kijk dan ook eens op www.jotihunt.nl

Over Tommy

Hallo daar! Ik ben de beheerder van de website! :D Af en toe zal ik stukjes plaatsen over activiteiten en programma's van Pivo, de speltak waar ik op dit moment bij zit! Daarnaast zal ik ook algemene groepsdingen plaatsen en de rest van de website bijhouden. Als je ook iets leuks hebt voor de website, laat me dit dan weten!
Dit bericht is geplaatst in Activiteiten en getagd, , . Bookmark de permalink.