Jotihunt 2010

Een aantal jaren geleden was het derde weekend van oktober altijd gereserveerd voor de Jota/Joti: een zoektocht naar andere scoutinggroepen met behulp van zendapparatuur en computers. Maar het aantal beschikbare zendamateurs is nogal gedaald, het contact maken met anderen via internet is bijna een dagelijkse bezigheid geworden voor iedereen, dus het feest Jota/Joti is tegenwoordig veranderd in de JOTIHUNT.

De Jotihunt is een breed opgezette vossenjacht. Door Gelderland lopen twee dagen lang kleine groepjes vossen die door de deelnemende scoutinggroepen opgespoord moeten worden. Je kan aanwijzingen verdienen waar je deze vossen ongeveer kan vinden. Hiervoor worden opdrachten uitgegeven (van simpele puzzels tot razend ingewikkelde uitdagingen), en als je het goede antwoord inlevert krijg je zo’n aanwijzing. Als het je als groep dan lukt om met behulp van zo’n aanwijzing een foto te maken van een groep vossen, heb je punten gescoord. Het gaat er natuurlijk om welke scoutinggroep aan het eind van het weekend de meeste punten heeft behaald!

Dit jaar waren er 51 deelnemende scoutinggroepen. Wil je meer lezen, kijk dan ook eens op www.jotihunt.net.

Doordat de Jotihunt binnen Lido gedragen wordt door de Explorers en de Pivo’s is er dit weekend geen leiding over voor de speltakken – er is dus een weekend geen scouting voor de Bevers, Welpen, Kabouters en Scouts. Maar ouders en kinderen zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken naar deze heksenketel, of gewoon om een paar uur – of langer – mee te doen. Het feest start op zaterdagochtend om 09.00 uur en is op zondagmiddag om 15.00 uur afgelopen.

We zijn dit jaar 38e geworden, dat is al een verbetering over vorig jaar, maar volgend jaar doen we het nóg beter!

Over Tommy

Hallo daar! Ik ben de beheerder van de website! :D Af en toe zal ik stukjes plaatsen over activiteiten en programma's van Pivo, de speltak waar ik op dit moment bij zit! Daarnaast zal ik ook algemene groepsdingen plaatsen en de rest van de website bijhouden. Als je ook iets leuks hebt voor de website, laat me dit dan weten!
Dit bericht is geplaatst in Activiteiten en getagd, , . Bookmark de permalink.